Proč všichni milujeme italskou kuchyni?

Date:

Když lidé myslí na italské jídlo, obvykle se jim vybaví těstoviny, pizza a víno. A je to druh kuchyně, který chutná téměř každému. Přemýšleli jste někdy, proč tomu tak je? Mezi kulturní směsí a filozofií, zde je důvod, proč tak milujete italské jídlo.

Vliv více kultur

Pokud jste neměli to potěšení cestovat po Itálii, možná nevíte, že jídlo se v jednotlivých regionech značně liší. Jídlo v Toskánsku je rustikální a jednoduché. V severní Itálii se hojně vyskytuje máslo, polenta a rýže. Dole na jihu se hojně vyskytuje olivový olej. Pobřežní oblasti používají mořské plody a v jiných oblastech se hojně objevují rajčata. Italské jídlo se jako celek vyvinulo z římské, řecké a dokonce i etruské kuchyně. Ale tento vliv více kultur znamená, že dnešní italské jídlo má pro každého něco.

Filosofie italské kuchyně

Bez ohledu na region má italská jídla stejný základ – vášeň a jednoduchost. Mnoho italských jídel používá jen hrstku čerstvých surovin, s důrazem na kvalitu – žádné přepychové techniky, žádné nepodstatné suroviny. Kromě všech těch úžasných druhů těstovin patří mezi stálice italské kuchyně sýr a víno. Parmagiano-Reggiano, Mozzarella di Bufala, Pecorino Toscana, Gorgonzola a Fontina d’Aosta jsou všechny stálice v italské kuchyni a jsou základem, nikoli pouhým doplňkem. A pak je tu víno!

Jednota v rozmanitosti

Různorodá povaha italské kuchyně je dalším zajímavým faktorem, který přispívá k její pověsti „nejoblíbenější kuchyně světa“. Říká se, že jediná italská kuchyně neexistuje. Statisticky vzato, každá domácnost v každém městě v Itálii má svůj jedinečný styl vaření jídla. 

Tip: Všechny tyto speciality a mnoho dalšího můžete ochutnat přímo v italské restauraci Brno Caruso, případně si je můžete objednat rozvozem domů, prostřednictvím rozvozu pizzy Brno a rozvozu těstovin Brno. Vše připravované z čerstvých a kvalitních surovin rozenými Italy. 

Použití silných chutí

Použití silných chutí, jako je česnek a chilli v pokrmech, je v této kuchyni neustále cítit. Na jedné straně můžete nalákat své chuťové pohárky bohatým kořením používaným v jejich masových kuličkách a klobásách a na druhé straně je tato pikantnost vyvážena čerstvou zeleninou vařenou v extra panenském olivovém oleji, která má lehčí chuť. Použití čerstvé zeleniny, jako jsou zralá rajčata, kapie a listy bazalky, dodává nejen krásnou texturu, ale také dodává každé italské kuchyni výraznou chuť. Můžete si vychutnat skutečné chutě každé zeleniny při hodování na jakémkoli italském jídle.

Má pizzu!

Najdete duši, která by řekla „Ne“ kousku pizzy? Odpověď je samozřejmě negativní, protože šance na nalezení jednorožce jsou vyšší než na nalezení takového člověka! Můžete být masožravec, býložravec nebo všežravec – bez ohledu na to, jaké preferujete jídlo, vychutnání si pizzy kdykoli během dne nebo v noci bude vždy první volbou. Nemůžeme si představit italské jídlo, aniž by se nám okamžitě vybavila představa chutné pizzy. 

Lahodné dezerty

Kromě zjevných jídel italské kuchyně, jako jsou předkrmy, těstoviny nebo lasagne, má Itálie i důraz na sladké. Italská kuchyně by byla neúplná bez hodování na lahodných dezertech, které nás nechají olizovat lžíci! Podobně jako u ostatních italských slaných jídel se i jejich dezerty liší místo od místa. Poté, co své chuťové buňky potrápíte lahodnými těstovinami nebo lasagnemi, měli byste je uklidnit bohatým a krémovým sicilským cannoli. Rovnováha chuti a textury působí nebesky! 

 


Tip redakce: Nechte se inspirovat chutnými recepty, které z Vás udělají hvězdu kuchyně.


━ nové příběhy

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou? Co jsou kanabinoidy a jaký...

Jak fotit s Vivo X100 Pro: Tipy a triky pro úžasné fotografie

Mobilní telefony se staly nedílnou součástí našich životů a jejich fotoaparáty stále více konkurují klasickým zrcadlovkám. Vivo X100 Pro patří mezi špičku ve svém...

Informační systém pro mateřské školy: V čem vám pomůže?

V České republice se nachází několik stovek mateřských školek, jejichž ředitelé si marně lámou hlavu s optimalizací provozu jejich vzdělávacího zařízení. Není se čemu divit, protože...

Co dělat po negativní zkušenosti s obchodem

Všichni jsme pouze lidé, a tak se nám ne vždy daří tak, jak bychom zamýšleli nebo jak bychom si představovali. To samozřejmě platí i...

Výroba plastů aneb jak probíhá logistika polotovarů?

Obliba plastových polotovarů je v moderním zpracovatelském průmyslu enormní. Plastové tyče i desky se totiž používají v celé řadě odvětví a život bez nich by rozhodně...
- Komerční sdělení -pr článek